“Мужність і відвага крізь покоління”.

“Мужність і відвага крізь покоління”.

13 жовтня в Негровецькому НВК І-ІІІ ст. ім. Василя Росохи – день особливий. Він залишиться в пам’яті кожного учня та вчителя надовго, бо не можна забути кадри з документальних фільмів, які демонструвалися по закінченні кожного уроку. З екрану дивилися наші герої-земляки Василь Росоха та Василь Пойда, такі близькі й рідні: Здавалося, вони зовсім поряд, і в куточках пам’яті пропливали картини зустрічі з живими. Та зловіщі вибухи снарядів повертали присутніх у реальне життя, і в пам’яті пульсувала єдина думка: вони не повернуться… Вони поклали на вівтар вільної Вкраїни найдорожче - своє молоде життя, а ми пам’ятаємо своїх Героїв.

/Files/images/12/13ж.JPG

/Files/images/12/13ж2.JPG

Напередодні Дня захисника України на подвір’ї навчального закладу було проведено урочисту лінійку. Присутніх привітав зі святом Ярема В.В., директор Негровецького НВК І-ІІІ ступенів ім. Василя Росохи. Він нагадав, що 14 жовтня ми вшановуємо тих, хто причетний до високого звання захисника Вітчизни і схиляємо голови перед пам’яттю випускників нашої школи, які загинули при виконанні священного обов’язку в зоні АТО. Василь Васильович повідомив, що розпорядженням голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля присвоєно імена Василя Росохи та Василя Пойди вулицям Негрівця, де проживали герої-земляки.

/Files/images/12/13ж3.JPG

Перед присутніми виступив і Ворон М.Ю., заступник директора з навчально-виховної роботи. Він нагадав, що День захисника України було встановлено 14 жовтня 2014 року з метою вшанування мужності, героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України. Це свято бере свій початок ще з козацьких часів. Особливо шанували Богородицю-Покрову запорізькі козаки. Вони мали на Січі церкву в її честь. 14 жовтня вони проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана чи кошового отамана. Саме тому День захисника України призначений на свято Покрови.

/Files/images/12/13ж4.JPG

Під час урочистої лінійки представник адміністрації Міжгірської РДА Бобонич І.І., директор НВК Ярема В.В., представники учнівського самоврядування Горбівської ЗОШ І-ІІ ст., учні Негровецького НВК поклали квіти до підніжжя пам’ятника гером-землякам і запалили лампадки.

/Files/images/12/13ж5.JPG

/Files/images/12/13ж6.JPG

/Files/images/12/13ж7.JPG

Крім цього напередодні Дня захисника Вітчизни було проведено відкриті виховні години. У початковій ланці Вовканець Л.Ф. з учнями 3-А класу провела позакласний захід на тему: «Герої нашого часу». В 6-Б класі (класний керівник: Чуп Н.Ю.) відбулася відкрита виховна година «Герої для нас як приклад». Літературно – музичну композицію «Герої не вмирають» підготували учні 10 -11 класів.

/Files/images/12/йц.png

У шкільній бібліотеці оформлено книжкову виставку «Крізь століття пронесемо пам'ять», а у фойє НВК «Пам’ятаємо тих, що в битві полягли…»

/Files/images/12/йц2.png

14 жовтня учні – волонтери покладали квіти до могил загиблих наших героїв – Василя Росохи та Василя Пойди.

Заступник директора з виховної роботи: І.І.Ярема

Кiлькiсть переглядiв: 688

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.