«Голодомор 1932- 1933 років в Україні»

«Голодомор 1932- 1933 років в Україні»

Тиждень напередодні Дня пам’яті жертв голодомору в Негровецькому НВК І –ІІІ ст. ім. В. Росохи був надзвичайно напруженим. Члени редакційного сектора учнівського самоврядування підготували реферати «Голодомор 1932- 1933 років в Україні». Крім цього у 5 – 11класах проведено такі виховні години: «Прости нас, пам’яте, прости!», «Минуле стукає наші серця», «Розіп’ята душа на перехресті всевишньої печалі». Бібліотекарі оформили книжкову виставку «Голодомор 1932 – 1933р.р.».

/Files/images/a/голодомор.jpg

/Files/images/a/голодомор2.jpg

25 листопада проведено лінійку – реквієм «Україна пам’ятає – світ визнає». Перед учнями виступив директор НВК Ярема В.В., який наголосив, що жахливо навіть через 85 років ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній землі квітучого українського краю. Досі не віриться, що раптово зник хліб, що в урожайний 1932 рік люди вмирали родинами й цілими селами, що смерть чекала скрізь: на шляхах, городах і в хатах. Пам'ять про голодомор має бути вічною, як реквієм, як перестороги всім, хто живе на Землі.

/Files/images/a/голодомор3.jpg

Ворон М.Ю., заступник директора з навчально – виховної роботи те звернувся до присутніх. Як учитель історії, він навів жахливу статистику: взимку 1932 – 33років за хвилину помирало 17чоловік, 25 тисяч – щодня, за 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення. Штучний голодомор в Україні – один із найжахливіших способів нищення народу. Тоталітарна система народ хліборобів і сіячів намагалася зробити народом канібалів і злодіїв. Документи, які свідчать про терор голодом, раніше ніколи не оприлюднювався. Незалежна вільна Україна відкрила таємні зборони комуністичного режиму на документами, що доводять загальне число жертв від 7 до 10 млн. Вкінці вшановано пам’ять жертв голодомору хвилиною мовчання.

/Files/images/a/голодомор4.jpg

26 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, на освітній установі приспущено Державний прапор України, а також запалено лампадки у рамках загальноукраїнської акції «Засвіти свічку».

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.