Лиха коса голодомору 1932-1933 років.

27 листопада 2015 року

На майданчику Негровецького НВК І –ІІІ ст. ім. В. Росохи вишикувались вчителі та учні. Тиша . Все завмерло. Тільки б’є тонометр, чітко карбує секунди, сплітаючи їх у хвилину скорботи й відсилаючи її у вічність. Кожен удар болем відлунюється в серцях присутніх. Величезні цифри «32 - 33», викладені на бруківці з дев’яноста лампадок, спалахують полум’ям болю перед школярами й педагогами . Триває акція «Запали свічку». Так вшановано пам'ять українців, безвинно замучених голодом.

/Files/images/Безымянный.png

/Files/images/Безымянн.png

Жахливо навіть через понад 80 років ступати болючими стежками страшної трагедії , яка розігралася на благословенній землі квітучого краю. «Минуле стукає в серця» - такий позакласний захід присвячений пам’яті тих, хто загинув від голодомору.

/Files/images/Безым.png

/Files/images/Без.png

/Files/images/Бе.png

Класні керівники напередодні провели години пам’яті «З присвятою замордованим голодом» , відеоуроки з обговоренням «Жнива скорботи» та урок – конференцію «Вони не мовчали, щоби світ знав».

Голова учнівського самоврядування Яцьків Руслана з членами «Редакційного сектора» оформили виставку учнівських рефератів про голодомори 1921 – 1922, 1932- 1933, 1947 р. У фойє навчально – виховного комплексу розміщено тематичну виставку фотографій тих голодних років «Прости нас, пам’яте, прости ». Голодомори в Україні залишаються в нашій пам’яті однією з найстрашніших сторінок минулого століття. Ми схиляємось у скорботі перед пам’яттю без жалю винищених українців.

/Files/images/Б.png

Кiлькiсть переглядiв: 481

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.