5 РОКІВ ПАМ’ЯТІ ВАСИЛЯ ПОЙДИ

5 РОКІВ ПАМ’ЯТІ ВАСИЛЯ ПОЙДИ

Україна — це наша земля, рідний край, наша країна з мальовничою природою, чарівною піс­нею і мудрими, талановитими людьми. Багата історія нашої держави на славетні імена та геро­їчні події. На шляху до незалежності україн­ський народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за майбутнє нашої держави є і учасники операції об’єднаних сил антитерористичної операції, заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

У 2014 році тисячі простих українців стали солдатами сво­го народу. Звичайні мирні люди. Інтелігентні, жар­тівливі, люблячі. Студенти, інженери, водії, вчителі, колишні військові, безробітні… Кожен із них мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

Вони, як колись герої Крут, не вагаючись свідомо вирішили йти до кінця, лиш би бути вільними, лиш би самим мати змогу розпоряджатися своїм майбутнім, лиш би захистити Україну…

За заповітну споконвіку мрію українського народу відважні воїни платять надвисоку ціну — власне життя.

Одним із них був наш земляк, мешканець с.Негровець, військовослужбовець 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади Пойда Василь Васильович . Боєць загинув під час виконання завдання по розмінуванню території в районі Станиці Луганської Луганської області.

18 вересня скорботна дата в житті села Негровець, бо саме в цей день п'ять років тому страшна звістка сколихнула всіх його жителів. Захищаючи честь і незалежність нашої держави на Сході України, загинув один з її синів - Пойда Василь (Дефіцитний)

Цього дня в Негровецькому НВК І -ІІІ ст.ім. В.Росохи відбувся позакласниий захід, присвячений Дню пам'яті В. Пойди спочатку звучали зворушливі слова ведучих про нашого Героя, про його маму, яка вже 5 років у скорботі.

Ярема В.В. директор НВК, звернувся зі словами пошани до Марії Іллівни матері Василя Пойди. Василь Васильович наголосив що пам'ять нашого Героя живе в серцях не тільки рідних , а й педагогів та учнів. Курінь Негровецького НВК названо іменем Василя Пойди. Це свідчить про те, що пам'ять житиме завжди.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять наших Героїв, а до підніжжя пам'ятника покладено квіти.

Вкінці Отець Борис відслужив панахиду. Всі члени куреня імені В.Пойди відвідали його могилу. Також було проведено тенісний турнір присвячений Пам’яті В. Пойди .

Між командами Мерешорського НВК І-ІІ ст., Горбівської ЗОШ І-ІІ ст. і

Негровецького НВК І-ІІІ ст. ім. В. Росохи було проведено тенісний турнір на честь Василя Пойди.

/Files/images/poyda/пойда 2.jpg

/Files/images/poyda/пойда 4.jpg

/Files/images/poyda/пойда 3.jpg

/Files/images/poyda/пойда.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.