«Квіти у полі, там, де Крути…»

«Квіти у полі, там, де Крути…»

27 січня, напередодні Дня пам’яті героїв Крут, в Негровецькому НВК І-ІІІ ступенів імені Василя Росохи було проведено історичну годину пам’яті «Квіти у полі, там, де Крути…» Учні декламували вірші про одну з героїчних сторінок нашої історії, про молодих студентів, які загинули за визволення України.

/Files/images/12/Крути.JPG

Перед учнями виступив директор НВК Ярема В.В., який нагадав, що 29 січня 1918 року відбувся бій під Крутами, який ознаменував відлік нового духовного злету нації. Подвиг героїв Крут уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу і незалежність рідної країни. Юнаки-герої поклали свої голови за визволення Вітчизни, а вона, ненька, зберегла про них вдячну пам’ять на вік

/Files/images/12/Крути2.JPG

Заступник директора НВК з навчально-виховної роботи Ворон М.Ю. коротко розповів про нерівний бій під Крутами, під час якого юнаки-курсанти та студенти билися відчайдушно, виявляючи неабияку хоробрість. Коли не вистачило набоїв, вони пішли на ворога з багнетами. До вечора 29 січня 1918 р. крутянські поля були застелені сотнями убитих. Полеглих героїв було поховано у спільній могилі на Аскольдовій могилі – на аристократичному кладовищі в центрі Києва, а Крути стали початком нової доби в історії України.

У кожному класі класні керівники провели виховні години до Дня пам’яті героїв Крут, а у фойє НВК організовано тематичну виставку.

/Files/images/12/Крути3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.